Maistas
  • Sukūrė pomidorus su „penktuoju“ skoniu

    2019-11-19

    (1)

    Madridas. Tarptautinėje vaisių ir daržovių parodoje buvo pristatyti naujos veislės juodai violetiniai pomidorai, turintys subalansuotą skonį, kuriame suderintas ir saldumas, ir rūgštumas, ir sūrumas bei kartumas. Daugiau

  • Maisto kainos pasaulyje pakilo – FAO

    2019-11-12

    (0)

    Roma. Pirmą kartą nuo šių metų gegužės pakilo FAO skaičiuojamas maisto kainų indeksas. Tai lėmė staigus cukraus ir grūdų kainų augimas. Prisidėjo ir mėsos bei augalinių aliejų kainų padidėjimas. Daugiau

  • Daugėja lietuviškų produktų, pripažintų Europos mastu

    2019-11-04

    (0)

    Briuselis. Daugėja lietuviškų produktų, įvertintų Europos mastu. Europos Komisija pripažino pavadinimą „Kaimiškas Jovarų alus“ saugoma geografine nuoroda. Daugiau

  • Pelną užaugino vegetariški „mėsainiai“

    2019-10-31

    (0)

    Vašingtonas. Mėsos pakaitalų iš daržovių gamintoja, amerikiečių bendrovė „Beyond Meat“ pranešė apie trečiąjį ketvirtį uždirbtą pelną ir daugiau nei tris kartus didesnes pajamas. Daugiau

  • Sausas medus – inovacija, bet nepakeis tikro medaus

    2019-10-21

    (0)

    Kaunas. Lenkai mokslo pasaulyje plačiai pasidalijo naujiena – sukurtu sausu medumi. Lietuviai sausą medų sukūrė daugiau kaip prieš ketverius metus. Koks šios inovacijos likimas? Daugiau

  • Lenkai mato geras ekologiškų produktų gamybos perspektyvas

    2019-10-16

    (0)

    Varšuva. Lenkija neketina praleisti šanso iš ekologiškų produktų, vis dar auginančių paklausą, uždirbti daugiau pelno. Ekonominės ir socialinės tendencijos rodo šios rinkos vertės augimą iki 20 proc. kasmet. Daugiau

  • FAO: maisto kainos pasaulyje rugsėjį nepakito

    2019-10-15

    (0)

    Roma. FAO skaičiuojamas maisto kainų indeksas rugsėjį, palyginti su rugpjūčio mėnesiu, beveik nepakito ir sudarė 170 punktų. Tačiau jis buvo 3,3 proc. didesnis negu 2018 metų rugsėjį. Daugiau

  • Veganizmas – konkurentas gyvulių ūkiams?

    2019-10-04

    (0)

    Londonas. Vis labiau aštrėjančios diskusijos dėl klimato kaitos verčia iš naujo ieškoti aplinkos taršos kaltininkų. Gyvulininkystės sektoriui skriejantys kaltinimai, taip pat augančios veganų gretos mažina mėsos ir pieno produktų paklausą. Daugiau

  • Ruduo – sulčių spaudimo metas

    2019-09-23

    (0)

    Vilnius. Rugsėjis ir spalis – tinkamiausias laikas sultims iš obuolių, kitų vaisių ar daržovių spausti. Sulčių spaudimu užsiimti gali daugelis norinčiųjų, tik būtina turėti VMVT leidimą tokiai veiklai. Daugiau

  • Duonos kepėjas iš Lašinskių kaimo

    2019-09-19

    (0)

    Kelmės r. Ekonomiką baigęs Steponas Jautakis per gyvenimą dirbo daug darbų: buvo ir bankininkas, ir miškininkas. Dabar jis jaučiasi laimingas atradęs širdžiai mielą veiklą – tradicinės lietuviškos ruginės duonos kepimą. Daugiau

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip ketinate ūkininkauti kitąmet, jeigu dar didės mokesčiai ir mažės žemės ūkio rėmimas?
Orai