- Teigiamas pokytis: mažėja maisto švaistymas
2021-04-02
(0)
Vilnius. Pandemijos metu mažėja maisto švaistymas namų ūkiuose – tokią išvadą daro Lietuvos vartotojų institutas (LVI), remdamasis Europos šalyse atliktų tyrimų rezultatais. Vartotojai geriau panaudoja maisto likučius, jų susidaro mažiau. Daugiau
- Europos didmiesčiuose nenoriai kyla vertikalūs ūkiai
2021-03-30
(0)
Kopenhaga / Londonas. Vertikalūs ūkiai paprastai statomi netoli miestų, kad visus metus galėtų aprūpinti gyventojus vietine produkcija. Tokio tipo statiniai populiarėja JAV, Azijoje, tačiau sunkiai konkuruoja su lauko gamyba. Daugiau
- Sviesto skandalas Kanadoje
2021-03-17
(0)
Otava. Kanados vartotojų susirūpinimas, kad jų mėgstamą sviestą sunku tepti ant skrebučių, virto skandalu: paaiškėjo, kad svieste esama palmių aliejaus. Apie šią problemą ėmė kalbėti ir maitinimo įstaigų virėjai. Daugiau
- Kuria visiškai naujus lietuviškus maisto produktus
2021-03-03
(0)
Vilnius. Parduotuvės lentynoje pastebėjęs neįprastą lietuvišką maisto produktą mažai kas susimąsto, kokių sąlygų reikėjo jam sukurti. Tai - ne tik idėja, bet ir naujausi vaisių, uogų ar daržovių perdirbimo būdai bei technologijos, gimstančios bendradarbiaujant mokslui ir verslui. Daugiau
- Maisto atliekas – ne į sąvartyną, o į šiltnamį
2021-02-23
(0)
Vašingtonas. Naujausi amerikiečių moksliniai tyrimai rodo, jog tręšiant pasėlius trąšomis iš fermentuotų maisto atliekų padaugėja bakterijų, kurios didina augalų atsparumą patogenams, ir sumažėja ūkininkavimo metu išskiriamo anglies dioksido kiekis. Daugiau
- Maisto kainos pasaulyje pakilo aukščiausiai nuo 2014-ųjų
2021-02-09
(0)
Roma. Maisto kainos pasaulyje pirmąjį šių metų mėnesį buvo didžiausios nuo 2014 metų liepos, pažymima Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) ataskaitoje. Daugiau
- Ketino išleisti tūkstančius eurų jau sukurtoms priemonėms?
2021-02-01
(0)
Vilnius. Maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo vidinį tyrimą dėl jai pavaldaus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) vadovo Gedimino Pridotko veiksmų. Daugiau
- Ekologiško maitinimo įmonės turės tai parodantį ženklą
2021-01-22
(0)
Kaunas. Sukurti nauji viešojo maitinimo ekologiškumo ženklai padės vartotojams orientuotis, kiek patiekaluose naudojama ekologiškų žaliavų. Ekologiškas viešasis maitinimas Lietuvoje bus sertifikuojamas pagal supaprastintą tvarką. Daugiau
- Prancūzai atsisako beskonių braškių žiemą
2021-01-18
(0)
Paryžius. Vienas didžiausių prekybos tinklų Prancūzijoje nutarė žiemos viduryje nebeprekiauti beskonėmis, ne sezono metu užaugintomis braškėmis, pirmenybę teikiant vietos produkcijai. Daugiau
- Kremas ar sviestas: tarp kalbos ypatybių ir teisės
2021-01-06
(0)
Vilnius. Viešojoje erdvėje kilus ažiotažui dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) sprendimo neleisti naudoti užrašo „Sviestas sviestuotas“ ant riešutų kremo produkcijos, diskusijos dėl to, kas turėtų būti leidžiama, o kas – ne, persikėlė ir į Seimą. Daugiau
Maistas