Maistas
  • Trumpinti kelią nuo lauko iki stalo nėra paprasta

    2021-06-17

    (0)

    Kėdainiai. Ar lengva parduoti ūkyje gaminamą produkciją tiesioginiam vartotojui? Kaip realiai sutrumpinti kelią nuo lauko iki stalo? Kaip suvokti, kokie produktai turėtų paklausą ir rasti jiems pirkėjų? Daugiau

  • Alaus įmonės vadovai nuteisti dėl „juodosios“ buhalterijos

    2021-06-15

    (0)

    Vilnius. „Biržų alaus“ vadovas apgaulingai tvarkė  apskaitą, teikė neteisingus duomenis apie pajamas, pelną ar turtą bei pasisavino didelės vertės svetimo turtą, nusprendė Panevėžio apygardos teismas. Daugiau

  • Vyriausybė – prieš lengvatinį PVM daliai maisto produktų

    2021-06-10

    (0)

    ​​​​​​​Vilnius. Vyriausybė nepritarė dalies Seimo narių siūlymui taikyti lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą būtiniausiems, lietuviškiems bei ekologiškiems maisto produktams, kurių sąrašą tvirtintų Ministrų kabinetas. Daugiau

  • Estai per metus išmeta maisto už 164 mln. eurų

    2021-06-03

    (0)

    ​​​​​​​Talinas. Estijoje per metus susidaro apie 167 tūkst. tonų maisto atliekų, iš jų 84 tūkst. tonų – nepanaudoti gatavi maisto produktai, kurių vertė – maždaug 164 mln. eurų, parodė Estijos aplinkosaugos ministerijos užsakymu atliktų tyrimų rezultatai. Daugiau

  • Ankstyvosios bulvės: ką reikia žinoti auginant ir prekiaujant

    2021-05-31

    (0)

    ​​​​​​​Vilnius. Jau greitai Lietuvoje prasidės masinė šviežių bulvių prekyba turgavietėse ir kitose vietose. Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) duomenimis, būtent šiuo metu daugiausia sulaukiama pranešimų apie prekybos bulvėmis pažeidimus. Daugiau

  • Praturtinti produktai – ateities maistas

    2021-05-25

    (0)

    ​​​​​​​Akademija, Kauno r. Mokslininkai, atlikdami tyrimus, nustatė, jog kukurūzų traškučiai, praturtinti  pomidorų ar burokėlių miltais, įgauna gerokai palankesnes sveikatai savybes, o avižiniai sausainiai, praturtinti spanguolių sėklomis, yra baltymų šaltinis, juose daug nesočiųjų riebalų, skaidulinių medžiagų. Daugiau

  • Europos ūkininkų auginamas maistas yra saugus

    2021-05-13

    (0)

    Parma, Italija. Vartotojai gali būti ramūs dėl maisto – Europos maisto saugos agentūros paskelbta ataskaita dar kartą patvirtina, kad Europos Sąjungoje gaminamas maistas yra vienas saugiausių pasaulyje. Daugiau

  • Auga tvarių sulčių populiarumas

    2021-05-03

    (0)

    Kaišiadorys. Naujausiais tarptautinės tvarumo iniciatyvos „Sustainable Juice Covenant“ duomenimis, kasmet parduodamų sulčių iš tvariai užaugintų vaisių kiekis padidėja 10 proc. Didžiausią tvarių sulčių kategoriją sudaro apelsinų ir obuolių sultys. Daugiau

  • Dirbtinė mėsa – špinatų pagrindu

    2021-04-23

    (0)

    Vašingtonas. Amerikiečių bioinžinieriai išsprendė dilemą, kaip sintetinant dirbtinę mėsą suteikti baltymams į raumenis panašią formą. Jie panaudojo celiuliozinį karkasą, likusį špinatų lapuose pašalinus nereikalingas ląsteles. Daugiau

  • JAV gresia kečupo pakelių deficitas

    2021-04-16

    (0)

    ​​​​​​​Vašingtonas. Amerikiečiams netrukus gali tekti atsisakyti įpročio gardinti kečupu savo keptas bulvytes ir mėsainius, nes, restoranams per pandemiją masiškai persiorientavus į patiekalų pardavimą išsinešimui, gamintojams sunkiai sekasi tenkinti vienkartinių kečupo pakelių paklausą. Daugiau

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip įvertintumėte savo ūkį tvarumo požiūriu?
Orai