


Radviliškis. Avims būdingas veisimosi sezoniškumas. Mūsų ūkiuose dažniausiai jaunikliai atvedami žiemos pabaigoje arba pavasarį, o tai lemia, kad avininkystės produkcija – ėriena ir pienas – vartotojams taip pat pateikiama nepastoviai.
Kaina, kurią gauna avių augintojas už savo produkciją, pateiktą ne sezono ir sezono metu, gali skirtis net 50 procentų. Todėl, siekiant produktus tiekti į rinką ištisus metus ir gauti didesnę naudą, rekomenduojama avių rują reguliuoti hormonais ar natūraliais metodais.
Šie metodai gali padėti valdyti bandų reprodukciją, efektyviau panaudoti geriausių avinų genetinį potencialą bei prisitaikyti prie rinkos sąlygų.
Apie rujos reguliavimo privalumus ir kokį būdą pasirinkti, reportaže kalba dr. Rasa Nainienė, LSMU Gyvulininkystės instituto Gyvūnų reprodukcijos skyriaus mokslo darbuotoja.
Daugiau žr. agroakademija.lt
Taip pat šia tema skaitykite
-
Modernus žvilgsnis į pienininkystę: Aivaro Tamošaičio sprendimai patrigubino ūkį
2025-07-11 -
Žinios padeda taupyti kaštus ir didinti derlių
2025-07-10 -
Cukinijų auginimo subtilybės
2025-07-10
Skaitomiausios naujienos
-
Už netvarkingus riboženklius – baudos
2025-07-04 -
Kanadietiški traktoriai pakeliui į Europos rinką
2025-07-07 -
Daugiamečių pievų atkurti nereikės
2025-07-03
(0)