


Radviliškis. Avims būdingas veisimosi sezoniškumas. Mūsų ūkiuose dažniausiai jaunikliai atvedami žiemos pabaigoje arba pavasarį, o tai lemia, kad avininkystės produkcija – ėriena ir pienas – vartotojams taip pat pateikiama nepastoviai.
Kaina, kurią gauna avių augintojas už savo produkciją, pateiktą ne sezono ir sezono metu, gali skirtis net 50 procentų. Todėl, siekiant produktus tiekti į rinką ištisus metus ir gauti didesnę naudą, rekomenduojama avių rują reguliuoti hormonais ar natūraliais metodais.
Šie metodai gali padėti valdyti bandų reprodukciją, efektyviau panaudoti geriausių avinų genetinį potencialą bei prisitaikyti prie rinkos sąlygų.
Apie rujos reguliavimo privalumus ir kokį būdą pasirinkti, reportaže kalba dr. Rasa Nainienė, LSMU Gyvulininkystės instituto Gyvūnų reprodukcijos skyriaus mokslo darbuotoja.
Daugiau žr. agroakademija.lt
Taip pat šia tema skaitykite
-
Atnaujintame veislių sąraše – 14 lietuviškų veislių
2023-03-22 -
Ūkininkų klausimai apie deklaravimą
2023-03-16 -
Angusų augintojas: mūsų sektorius išliks vienas žaliausių
2023-03-16
Skaitomiausios naujienos
-
Audrius Vanagas: „Susitarti nepavyko, derybos žlugo“
2023-02-24 -
Žemės ūkio paskirties žemė: perkant jokių ribojimų ir pirmenybių?
2023-03-15 -
Prancūzams trūko kantrybė: miestuose traktoriai, ugnis ir mėšlas
2023-02-21
(0)