


Radviliškis. Avims būdingas veisimosi sezoniškumas. Mūsų ūkiuose dažniausiai jaunikliai atvedami žiemos pabaigoje arba pavasarį, o tai lemia, kad avininkystės produkcija – ėriena ir pienas – vartotojams taip pat pateikiama nepastoviai.
Kaina, kurią gauna avių augintojas už savo produkciją, pateiktą ne sezono ir sezono metu, gali skirtis net 50 procentų. Todėl, siekiant produktus tiekti į rinką ištisus metus ir gauti didesnę naudą, rekomenduojama avių rują reguliuoti hormonais ar natūraliais metodais.
Šie metodai gali padėti valdyti bandų reprodukciją, efektyviau panaudoti geriausių avinų genetinį potencialą bei prisitaikyti prie rinkos sąlygų.
Apie rujos reguliavimo privalumus ir kokį būdą pasirinkti, reportaže kalba dr. Rasa Nainienė, LSMU Gyvulininkystės instituto Gyvūnų reprodukcijos skyriaus mokslo darbuotoja.
Daugiau žr. agroakademija.lt
Taip pat šia tema skaitykite
-
Ūkis, kuriame dirba ir algoritmai
2025-09-08 -
Daržovių deklaruojama daugiau, bet ar daugiau ir užauginama?
2025-09-04 -
Primena, kaip išvengti ekologinės sistemos „Veiklos ariamojoje žemėje“ pažeidimų
2025-09-03
Skaitomiausios naujienos
-
Pakruojo r. oficialiai užfiksuotas žieminių kviečių rekordas
2025-08-25 -
I. Hofmanas atskleidė, kas siūlė savą žmogų skirti ŽŪDC vadovu
2025-09-05 -
Nemunu atplukdytas rekordinis grūdų krovinys
2025-08-21
(0)