![Basf A1 2024 07 01](/media/public/6a/64/6a645b3c-ea76-4263-afe3-8b569715e9a4/basf_a1_2024_07_01_nvigor_825x260.jpg)
![Basf m1 2024 07 01](/media/public/a3/9e/a39ec169-95cf-46b5-b053-cfadcf038d75/basf_m1_2024_07_01_invigor_456x177.jpg)
![](/media/thumbnails/public/9e/43/9e4356e3-c26c-4548-a257-777b62fc3a60/mesa-vitrina-manoukislt_nuotr.jpg__1222x684_q85_autocrop_crop-smart_subsampling-2.jpg)
Talinas. Mėsos gamyba Estijoje praėjusiais metais, palyginti su 2019-aisiais, padidėjo 5 proc., pranešė nacionalinė statistikos tarnyba. Labiausiai – 10 proc. – išaugo paukštienos gamyba, o jautienos ir kiaulienos pagaminta 4 proc. daugiau nei užpernai.
Pernai Estija pagamino 82,700 tūkst. tonų mėsos, iš jų 45,2 tūkst. tonų kiaulienos, 22,3 tūkst. paukštienos, 11,9 tūkst. tonų jautienos.
Vietine gamyba praėjusiais metais padengta 79 proc. mėsos poreikio Estijoje. Šis rodiklis – didžiausias per pastaruosius penkerius metus. Geriausia padėtis buvo dėl jautienos, blogiausia – paukštienos.
Pernai Estijoje suvartota 104 tūkst. tonų mėsos – 2 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Daugiausia suvartojama kiaulienos – 40 kilogramų žmogui per metus. Paukštienos mėsa suvalgyta po 27,2 kg, jautienos – 9,2 kg, avienos ir ožkienos – mažiau nei po vieną kilogramą per metus.
Mėsos importą Estija 2020-aisiais sumažino 10 procentų. Daugiausia šviežios kiaulienos buvo importuota iš Vokietijos, Danijos ir Lenkijos, jautienos daugiausia – iš Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos, avienos ir ožkienos – iš Naujosios Zelandijos ir Ispanijos, paukštienos – iš Lenkijos, Suomijos ir Lietuvos.
BNS inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Grūdų eksporto ir kainų perspektyvos
2024-07-24 -
Pieno kaina krenta
2024-07-23 -
Prasidėjus javapjūtei, pašarinių miežių supirkimo kaina sumažėjo
2024-07-18
Skaitomiausios naujienos
-
Paskelbti laukų stebėjimo rezultatai
2024-07-16 -
Ketina atsisakyti mažų ūkių patikrų
2024-06-27 -
Pirmieji kombainai jau miežių laukuose
2024-06-28
(0)