


Paryžius. Asmenys, kurie vaikystėje vartojo daug sūrio, potencialiai gali būti mažiau jautrūs alergijoms ir išvengti tam tikrų ligų.
Tokias išvadas neseniai paskelbė Prancūzijos žemės ūkio tyrimų institutas (INRA), kuris atliko tyrimą, bendradarbiaudamas su Bezansono universitetine ligonine.
INRA tyrime, kurio metu buvo renkami duomenys apie aplinkos veiksnius, alergines ligas ir mitybos įpročius, dalyvavo 931 kūdikis ir vaikas nuo gimimo iki 6 metų amžiaus.
Nustatyta, kad gausesnis sūrio vartojimas 12–18 mėn. amžiuje gerokai sumažina alergiją maisto produktams, maisto netoleravimo riziką ir didina atsparumą kai kurioms uždegiminėms (pavyzdžiui, odos) ligoms.
Mokslininkai siekia ištirti, kokį poveikį sveikatai daro sūrio vartojimo dažnumas ir vartojamų sūrių įvairovė. Siekiant geriau suprasti veikimo mechanizmus, būtina ištirti žarnyno florą. Mokslininkai siekia sukurti prevencines strategijas prieš astmą ir kitas uždegimines ligas.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Piktžolių kontrolė: ar išsiversime be herbicidų?
2023-03-27 -
Tarpiniai pasėliai: naudos daug, klausimų – irgi
2023-03-22 -
Mokslininkai pristatė braškių auginimo naujoves
2023-03-10
Skaitomiausios naujienos
-
Žemės ūkio paskirties žemė: perkant jokių ribojimų ir pirmenybių?
2023-03-15 -
„Vyksta natūralus ūkių naikinimas“
2023-03-09 -
Išvengti nepavyks: patvirtinti geros agrarinės būklės reikalavimai
2023-02-28
(0)