


Bernas. Po kelis metus trukusio selekcinio darbo Šveicarijos mokslininkai pristatė pirmą pasaulyje putojančių obuolių veislę. Perkandus vaisių, bėga sultys, kurios primena angliarūgšte prisotintus gėrimus. Internete galima užsisakyti šių neįprastų obelų sodinukų.
Prekyboje pasirodė neįprastos tekstūros vaisiai, kurie pasirengę nukonkuruoti tradicinius obuolius. Šveicarijos įmonė „Lubera" kelis metus tobulino seną, iš Rytų Vokietijos kilusią veislę, žinomą kaip „Resi", galiausiai suformavo visiškai naują obelų atmainą, kurią pavadino „Paradis Sparkling". Perkandus naujos veislės obuolį sunkiasi putojantis ir šnypščiantis skystis, tačiau spaudžiant sultis keistas efektas nepakartojamas.
„Manau, kad tai - geriausi obuoliai, kuriuos kada nors pavyko sukurti. Produktas neturi analogų rinkoje. Žmonės dar niekada nėra valgę kažko panašaus, - teigė „Lubera" gamybos vadybininkas Robertas Meierhoferis (Robert Maierhofer). - Vaisiai yra minkštos konsistencijos, tačiau minkštimas yra grubus dėl vyraujančių didelių ląstelių. Burnoje persipina saldžiarūgštis skonis ir putojančio gėrimo pojūtis".
Obelų sodinukų galima užsisakyti paštu, vienas medelis įkainuojamas 55 JAV dolerių (daugiau kaip 152 Lt).
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Ar įmanoma sukurti ekstremalioms sąlygoms atsparias augalų veisles?
2025-05-30 -
Genų redagavimas leis sukurti atsparesnius augalus ir gyvūnus
2025-05-23 -
Biomedicinos mokslų žinios – naujoms veislėms kurti
2025-04-28
Skaitomiausios naujienos
-
Nuo liepos – pokyčiai registruojant žemės ūkio techniką
2025-06-04 -
Rusijos „Rostselmash“: po svaiginančio pakilimo – kritimas į bedugnę
2025-05-23 -
Jau 25 metus prie traktoriaus vairo
2025-05-27
(0)