Auga tvarių sulčių populiarumas
2021-05-03
pixabay.com nuotr.

Kaišiadorys. Naujausiais tarptautinės tvarumo iniciatyvos „Sustainable Juice Covenant“ (SJC) duomenimis, kasmet parduodamų sulčių iš tvariai užaugintų vaisių kiekis padidėja 10 proc.

Prie iniciatyvos prisijungę sulčių gamintojai 2019 m. pardavė 1,013 mlrd. tonų tvarių sulčių, kai 2018 m. šis skaičius siekė 923 mln. tonų. Didžiausią tvarių sulčių kategoriją sudaro apelsinų ir obuolių sultys.

„Dar pernai „Elmenhorster“ sulčių gamykloje Žiežmariuose pradėjome gaminti apelsinų sultis iš tvariai užaugintų apelsinų. Planuojame kitais metais vartotojams pasiūlyti ir sulčių iš tvariai užaugintų obuolių, taip pat ieškome kitų tvariai auginamų vaisių, kurių sultimis galėtume papildyti savo produktų asortimentą“, – pasakoja sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų gamybos įmonės „Eckes-Granini Lietuva“ vadovas Marius Gudauskas.

Linas agro mob 21 04 01+ Bioversija 21 04 30

Sultys pripažįstamos tvariomis, jei jos atitinka numatytus socialinius ir aplinkosaugos standartus, dėl kurių iš anksto susitaria visi SJC nariai. Iniciatyvoje dalyvaujantys sulčių gamintojai kelia sau ambicingą tikslą – iki 2030 m. visas savo sultis gaminti iš tvariai užaugintų vaisių. Progresą tvarumo link kiekvienais metais matuoja konsultacijų bendrovė „PricewaterhouseCoopers“ (PwC).

Bendrovė „Eckes-Granini Lietuva“ pranešime teigia, kad iki 2025 m. siekia savo produktų krepšelyje turėti 75 proc. sulčių iš tvariai užaugintų vaisių, o iki 2030 m. – 100 proc. Šiuo metu gamintoja „Elmenhorster“ sultims naudoja Brazilijoje tvariai užaugintus apelsinus, o artimiausiuose planuose – Lietuvoje ruošiamos koncentruotos sultys iš tvariai užaugintų obuolių.

Pasak M. Gudausko, tvarumo iniciatyva yra skatinama tiek vartotojų, tiek gamintojų.

Pagal „Eckes-Granini Lietuva“ inf.

Gudinas - mobilioji apacia 21.03.14 +NMA

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip vertinate virtualius renginius: posėdžius, seminarus, konferencijas, kt.?
Orai