

Vilnius. „Vilniaus paukštynui“ suteiktas ekologinės paukštienos gamybos sertifikatas. Juo patvirtinama, kad įmonė gali perdirbti ekologiškai užaugintą paukštieną ir gaminti ekologiškos paukštienos produktus.
„Kasdien dirbame vardan to, kad vartotojams galėtume pasiūlyti natūralius ir kokybiškus vištienos produktus. Tai mums padeda įgyvendinti vystoma gamybos grandinė nuo lauko iki stalo, kurioje patys kontroliuojame kiekvieną procesą nuo mėsinių viščiukų auginimo iki galutinio produkto pagaminimo. Pilnai valdoma gamybos grandinė ne tik užtikrina kokybę, bet ir leidžia plėsti siūlomų produktų asortimentą, atsižvelgiant į kintančius vartotojų poreikius.
Gautas ekologiškos paukštienos gamybos sertifikatas – tai dar vienas įrodymas, kad atitinkame aukščiausius reikalavimus ir galime garantuoti, jog mūsų gaminama produkcija – saugi ir kokybiška bei atitinkanti kiekvieno vartotojo poreikius“, – sako Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų generalinis direktorius Darius Gudačiauskas.
„Ekologinė gamyba apima geriausią aplinkosaugos praktiką, aukštų gyvūnų gerovės standartų taikymą ir gamybos būdą, naudojant natūralias medžiagas ir procesus. Šiuo sertifikatu patvirtinama, kad gamindami ekologišką paukštieną laikomės visų su ekologine gamyba susijusių reikalavimų“, – pažymi AB „Vilniaus paukštynas“ Kokybės kontrolės tarnybos vadovė Skirmantė Sokolovskienė.
Ekologiškos paukštienos produktų gamyboje naudojami ekologiškai užauginti paukščiai, kurie auginami ekologiniame ūkyje, lesinami ekologiškais lesalais ir užtikrinama aukščiausius reikalavimus atitinkanti gyvūnų gerovė. Ekologišką paukštieną gali tiekti tik ekologiškumo sertifikatą bei veterinarijos pažymėjimą turintys Lietuvos ūkininkai. Tad ekologiškos paukštienos gamyboje perdirbami jų užauginti paukščiai.
Kaip pasakoja S. Sokolovskienė, AB „Vilniaus paukštynas“ sertifikavimo metu kruopščiai vertintas kiekvienas gamybos procesas nuo žaliavos iki logistikos klientui, taip pat vertintas aukščiausių higienos ir švaros standartų laikymasis, saugaus ir kokybiško produktų užtikrinimas ir kt.
AB „Vilniaus paukštynas“ suteiktas patvirtinimas ekologiškos paukštienos perdirbimui – tai yra ekologiškai užaugintos paukštienos skerdimui ir išpjaustymui, jos pakavimui, sandėliavimui bei logistikai.
Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai valdo beveik 400 tūkst. kvadratinių metrų paukštidžių visoje Lietuvoje. Jose per metus laisvai ant kraiko išauginama iki 47 mln. broilerių. Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai 70 proc. produkcijai pagaminti reikalingų broilerių užaugina nuosavose paukštidėse, likusią dalį užaugina Lietuvos ūkininkai. Paukštynai bendradarbiauja su beveik 30 Lietuvos ūkininkų.
„KG Group“ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
„Linas Agro“ Šakiuose įrengė pirmąjį paštomatą
2025-04-18 -
„Lifosai“ nepavyko išvengti nurodymo panaikinti nemalonius kvapus
2025-04-18 -
Daugiau kaip 500 žemės tvarkybos specialistų gali netekti teisės dirbti
2025-04-17
Skaitomiausios naujienos
-
Saulės elektrinės nukenčia vis dažniau
2025-04-01 -
Gazolio naudojimas ūkyje: nusižengimų beveik nerasta
2025-03-31 -
ŽŪM pritaria siūlymui parduoti valstybinę žemės ūkio paskirties žemę
2025-04-16
(0)