

Stokholmas. Švedijos baldų ir namų apyvokos prekių mažmenininkė „Ikea“ paskelbė planus iki 2025 metų savo restoranų meniu pakeisti taip, kad pusė siūlymų pagrindinių patiekalų būtų pagaminti iš augalinės kilmės produktų.
„Ikea“ planuoja, kad 80 proc. patiekalų nebus raudonos mėsos, o 80 proc. supakuotų gatavų patiekalų bus pagaminti iš augalinių produktų.
„Tyrimai patvirtina, kaip svarbu ekologiškai tvarią produkciją padaryti prieinama ir pageidautina, ir „Ikea“ išties gali pasiekti gerų rezultatų šioje srityje“, – sakė „Inter IKEA Group“ vyriausioji tvarios plėtros specialistė Lena Pripp Kovač.
„Ekologiškesni pasirinkimai neturėtų būti prabanga nedaugeliui – jie turėtų tapti kasdienio žmonių gyvenimo dalimi“, – pabrėžė ji.
Kita vertus, „Ikea“ žada restoranų meniu palikti savo firminius švediškus mėsos kukulius, nepaisant to, kad per pastaruosius porą metų bendrovė sukūrė augalinius jų pakaitalus.
Pasak bendrovės, 2019 metais daugiau kaip 680 mln. „Ikea“ parduotuvių lankytojų pirko maisto juose veikiančiuose restoranuose, užkandinėse ar švediškų maisto produktų parduotuvėse.
1943-aisiais veiklą pradėjusi „Ikea“ dabar laikoma didžiausia pasaulyje prekių namams mažmenininke, veikianti daugiau nei pusšimtyje šalių, turinti daugiau kaip 370 parduotuvių tinklą.
„Interfax“-BNS inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Vilkyškių pieninė perka „Marijampolės pieno konservus“
2025-05-09 -
Nauja didmaišių gamykla iškils Vilkaviškio rajone
2025-05-08 -
Krovinių terminalas šiemet tikisi 18 proc. augimo
2025-05-08
Skaitomiausios naujienos
-
Kazlų Rūdos miškuose skelbiama stichinė nelaimė
2025-04-23 -
ŽŪM pritaria siūlymui parduoti valstybinę žemės ūkio paskirties žemę
2025-04-16 -
Bankrutavo „John Deere“ atstovas Nyderlanduose: technika keliauja į aukcioną
2025-04-23
(0)