Delis. Indijos Pendžabo žemės ūkio universiteto mokslininkai išvedė naują moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Manoma, kad toks proveržis paskatins daugiau žmonių valgyti šiuos sveikatai naudingus produktus.
Agurkinių šeimai priklauso daržovės, kilusios iš šiltųjų kraštų, tai – agurkai, arbūzai, melionai, moliūgai. Pastarieji vertinami ne tik dėl skoninių savybių, bet ir naudos sveikatai, maistui vartojamas minkštimas ir sėklos.
Pendžabo žemės ūkio universiteto agronomai patvirtino, jog išvedė unikalią moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Kadangi jų nereikia gliaudyti, sėklas galima iš karto valgyti ar naudoti maisto ruošimui.
Tai – pirmoji minkštų sėklų moliūgų veislė Indijoje, kurioje patiekalai iš augalinių ingredientų sudaro didžiausią nacionalinės virtuvės dalį. Tolesnis šios veislės auginimas ir populiarinimas turėtų patenkinti vidaus rinkos poreikius, neatmetama eksporto galimybė.
Visame pasaulyje moliūgų sėklos naudojamos kaip sveikas užkandis, jomis gardinami patiekalai ar praturtinami tradiciniai maisto produktai, pavyzdžiui, duona. JAV ir Europoje itin vertinamas moliūgų sėklų aliejus.
Atsižvelgiant į tai, jog sėkloms be kietos luobelės reikia mažiau apdirbimo, mažės ir finansinės, žmogiškųjų išteklių bei laiko sąnaudos, nauja moliūgų veislė turėtų pasitarnauti vietos ūkininkams, plėtojant savo verslą.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Prancūzai protestuoja prieš prekybos susitarimą
2024-11-18 -
Vokietija tampa priklausoma nuo gyvų paršelių importo
2024-11-07 -
ES žemės ūkio subsidijos pildo milijardierių kišenes?
2024-11-06
Skaitomiausios naujienos
-
Nustatyti tiesioginių išmokų dydžiai už 2024 metus
2024-11-15 -
Žemdirbiai galės įsigyti besiribojančią žemės ūkio paskirties žemę
2024-11-13 -
Skelbiami nauji pelkių ir natūralių pievų žemėlapiai
2024-11-08
(0)