
Delis. Indijos Pendžabo žemės ūkio universiteto mokslininkai išvedė naują moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Manoma, kad toks proveržis paskatins daugiau žmonių valgyti šiuos sveikatai naudingus produktus.
Agurkinių šeimai priklauso daržovės, kilusios iš šiltųjų kraštų, tai – agurkai, arbūzai, melionai, moliūgai. Pastarieji vertinami ne tik dėl skoninių savybių, bet ir naudos sveikatai, maistui vartojamas minkštimas ir sėklos.
Pendžabo žemės ūkio universiteto agronomai patvirtino, jog išvedė unikalią moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Kadangi jų nereikia gliaudyti, sėklas galima iš karto valgyti ar naudoti maisto ruošimui.
Tai – pirmoji minkštų sėklų moliūgų veislė Indijoje, kurioje patiekalai iš augalinių ingredientų sudaro didžiausią nacionalinės virtuvės dalį. Tolesnis šios veislės auginimas ir populiarinimas turėtų patenkinti vidaus rinkos poreikius, neatmetama eksporto galimybė.
Visame pasaulyje moliūgų sėklos naudojamos kaip sveikas užkandis, jomis gardinami patiekalai ar praturtinami tradiciniai maisto produktai, pavyzdžiui, duona. JAV ir Europoje itin vertinamas moliūgų sėklų aliejus.
Atsižvelgiant į tai, jog sėkloms be kietos luobelės reikia mažiau apdirbimo, mažės ir finansinės, žmogiškųjų išteklių bei laiko sąnaudos, nauja moliūgų veislė turėtų pasitarnauti vietos ūkininkams, plėtojant savo verslą.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Protestuojantys ūkininkai užėmė du Kretos oro uostus
2025-12-10 -
JAV ūkininkai, nukentėję nuo prekybos ir muitų politikos, gaus 12 mlrd. dolerių paramą
2025-12-09 -
Latvija laikinai mažina PVM daliai maisto produktų
2025-12-04
Skaitomiausios naujienos
-
Leido parduoti mažus dirbamos valstybinės žemės plotus
2025-12-12 -
Kas turi pirmumo teisę į žemės nuomą?
2025-11-26 -
Daugiamečių pievų rebusas – ar paprastesni reikalavimai išpančios ūkininkų rankas
2025-11-18



(0)