


Delis. Indijos Pendžabo žemės ūkio universiteto mokslininkai išvedė naują moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Manoma, kad toks proveržis paskatins daugiau žmonių valgyti šiuos sveikatai naudingus produktus.
Agurkinių šeimai priklauso daržovės, kilusios iš šiltųjų kraštų, tai – agurkai, arbūzai, melionai, moliūgai. Pastarieji vertinami ne tik dėl skoninių savybių, bet ir naudos sveikatai, maistui vartojamas minkštimas ir sėklos.
Pendžabo žemės ūkio universiteto agronomai patvirtino, jog išvedė unikalią moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Kadangi jų nereikia gliaudyti, sėklas galima iš karto valgyti ar naudoti maisto ruošimui.
Tai – pirmoji minkštų sėklų moliūgų veislė Indijoje, kurioje patiekalai iš augalinių ingredientų sudaro didžiausią nacionalinės virtuvės dalį. Tolesnis šios veislės auginimas ir populiarinimas turėtų patenkinti vidaus rinkos poreikius, neatmetama eksporto galimybė.
Visame pasaulyje moliūgų sėklos naudojamos kaip sveikas užkandis, jomis gardinami patiekalai ar praturtinami tradiciniai maisto produktai, pavyzdžiui, duona. JAV ir Europoje itin vertinamas moliūgų sėklų aliejus.
Atsižvelgiant į tai, jog sėkloms be kietos luobelės reikia mažiau apdirbimo, mažės ir finansinės, žmogiškųjų išteklių bei laiko sąnaudos, nauja moliūgų veislė turėtų pasitarnauti vietos ūkininkams, plėtojant savo verslą.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Kruša sunaikino tūkstančius hektarų Lenkijos ūkininkų pasėlių
2025-06-06 -
Dėl skėrių antplūdžio tenka parduoti galvijus
2025-06-05 -
Grūdų krizė Ispanijoje: derlius ir kainos – per mažos, trąšos – per brangios
2025-06-04
Skaitomiausios naujienos
-
Nuo liepos – pokyčiai registruojant žemės ūkio techniką
2025-06-04 -
Rusijos „Rostselmash“: po svaiginančio pakilimo – kritimas į bedugnę
2025-05-23 -
Jau 25 metus prie traktoriaus vairo
2025-05-27
(0)