![Bioversija A1 2025 01 31](/media/public/4d/0a/4d0a75c2-3dc5-4bb6-9554-417b7899a072/bioversio-a1-20250131.gif)
![Basf m1 2025 01 15](/media/public/9a/d7/9ad79b5e-664b-4bc9-99a9-317a56d7c1b0/basf_m1_2025_01_15_456x1772.jpg)
![](/media/thumbnails/public/8f/23/8f2391c2-2237-4f49-bbb0-9e78c2cdf091/pozemis_augalai_londonas.jpg__1222x684_q85_autocrop_crop-smart_subsampling-2.jpg)
Londonas. Antrojo pasaulinio karo laikų slėptuvė – puiki vieta ūkininkauti. Dviejų britų verslininkų veikla keičia visuomenės požiūrį į tai, kur ir kaip įmanoma verstis žemės ūkiu, praneša „Euronews“.
Tunelių ir kambarių komplekse, 30 metrų po žeme, jie augina prieskonines žoleles, salotas ir kitus žalumynus, kurie vėliau keliauja į geriausius Londono restoranus.
Ričardas Balardas (Richard Ballard) ir jo verslo partneris Stivenas Dringas (Steven Dring) požeminį ūkį įrengė pagal tvaraus ūkininkavimo principus. Salotos ir kiti žalumynai čia auginami hidroponiniu būdu po specialiomis LED lempomis.
Ūkis įrengtas karo laikų slėptuvėje, kuri skirta slėpytis nuo priešo lėktuvų antskrydžių. 1940-aisiais čia slėpėsi apie 8000 gyventojų, tačiau netrukus po to slėptuvė buvo apleista. Tokią ją ir rado verslininkai, kurie sutelktinio finansavimo kampanijos būdu surinko daugiau kaip 1 mln. eurų ir prikėlė slėptuvę naujam gyvenimui.
NBC žurnalistas Nikolajus Mileris (Nikolai Miller) nusileido į požeminį ūkį trumpai ekskursijai. Galite peržiūrėti reportažą anglų kalba.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Ekologiško ūkininkavimo lyderės Europoje: Ispanija, Prancūzija ir Italija
2025-02-13 -
Rekordinė karvių kolekcija virto muziejumi
2025-02-07 -
Tokio menko kviečių derlius olandai nematė jau seniai
2025-02-05
Skaitomiausios naujienos
-
Gyvulininkystės ūkius šokiravo pakeisti Valdymo reikalavimai
2025-02-12 -
Paaiškėjo, kiek susietosios paramos skiriama už gyvulius
2025-02-11 -
Naikinama kai kurių augalų apsaugos produktų registracija
2025-02-05
(0)