


Londonas. Antrojo pasaulinio karo laikų slėptuvė – puiki vieta ūkininkauti. Dviejų britų verslininkų veikla keičia visuomenės požiūrį į tai, kur ir kaip įmanoma verstis žemės ūkiu, praneša „Euronews“.
Tunelių ir kambarių komplekse, 30 metrų po žeme, jie augina prieskonines žoleles, salotas ir kitus žalumynus, kurie vėliau keliauja į geriausius Londono restoranus.
Ričardas Balardas (Richard Ballard) ir jo verslo partneris Stivenas Dringas (Steven Dring) požeminį ūkį įrengė pagal tvaraus ūkininkavimo principus. Salotos ir kiti žalumynai čia auginami hidroponiniu būdu po specialiomis LED lempomis.
Ūkis įrengtas karo laikų slėptuvėje, kuri skirta slėpytis nuo priešo lėktuvų antskrydžių. 1940-aisiais čia slėpėsi apie 8000 gyventojų, tačiau netrukus po to slėptuvė buvo apleista. Tokią ją ir rado verslininkai, kurie sutelktinio finansavimo kampanijos būdu surinko daugiau kaip 1 mln. eurų ir prikėlė slėptuvę naujam gyvenimui.
NBC žurnalistas Nikolajus Mileris (Nikolai Miller) nusileido į požeminį ūkį trumpai ekskursijai. Galite peržiūrėti reportažą anglų kalba.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Ką numato naujas ES ir Ukrainos susitarimas dėl žemės ūkio produktų importo
2025-07-01 -
Liūtys ir sausros kol kas nesumenkino gerų ES derliaus perspektyvų
2025-07-01 -
Kruša sunaikino tūkstančius hektarų Lenkijos ūkininkų pasėlių
2025-06-06
Skaitomiausios naujienos
-
Nuo liepos – pokyčiai registruojant žemės ūkio techniką
2025-06-04 -
Seimas nusprendė: žemės ūkio technikai draudimo apmokestinimo išimčių nebus
2025-06-17 -
S. Skvernelis: norint atliepti ūkininkų reikalavimus, reikėtų atskiros mokesčių sistemos
2025-06-18
(0)