


Londonas. Antrojo pasaulinio karo laikų slėptuvė – puiki vieta ūkininkauti. Dviejų britų verslininkų veikla keičia visuomenės požiūrį į tai, kur ir kaip įmanoma verstis žemės ūkiu, praneša „Euronews“.
Tunelių ir kambarių komplekse, 30 metrų po žeme, jie augina prieskonines žoleles, salotas ir kitus žalumynus, kurie vėliau keliauja į geriausius Londono restoranus.
Ričardas Balardas (Richard Ballard) ir jo verslo partneris Stivenas Dringas (Steven Dring) požeminį ūkį įrengė pagal tvaraus ūkininkavimo principus. Salotos ir kiti žalumynai čia auginami hidroponiniu būdu po specialiomis LED lempomis.
Ūkis įrengtas karo laikų slėptuvėje, kuri skirta slėpytis nuo priešo lėktuvų antskrydžių. 1940-aisiais čia slėpėsi apie 8000 gyventojų, tačiau netrukus po to slėptuvė buvo apleista. Tokią ją ir rado verslininkai, kurie sutelktinio finansavimo kampanijos būdu surinko daugiau kaip 1 mln. eurų ir prikėlė slėptuvę naujam gyvenimui.
NBC žurnalistas Nikolajus Mileris (Nikolai Miller) nusileido į požeminį ūkį trumpai ekskursijai. Galite peržiūrėti reportažą anglų kalba.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Holšteinai muša produktyvumo rekordus
2023-05-30 -
Kanadiečiai rengiasi pristatyti genetiškai redaguotas rapsų veisles
2023-05-30 -
Ukrainos maisto produktų gilinama krizė ūkininkus atginė į Briuselį
2023-05-23
Skaitomiausios naujienos
-
Vyriausybė sumažino gazolių lengvatą, pritarė Pieno įstatymo projektui
2023-05-17 -
Lietuvoje grėsminga dirvožemio drėgmės situacija
2023-05-30 -
Patirtis: su tiesiogine sėja ūkyje baigėsi ramybė
2023-05-26
(0)