Talinas. Iš visos pernai Estijos gyventojų suvartotos mėsos 67 proc. buvo vietinės gamybos. Geriausiai apsirūpinta jautiena, blogiausiai – paukštiena, skelbia Estijos statistikos departamentas.
Pernai Estijoje pagaminta 76,9 tūkst. tonų mėsos, iš jų 41,9 tūkst. tonų kiaulienos, 19,3 tūkst. tonų paukštienos, 12,5 tūkst. tonų jautienos.
Palyginti su 2017-aisiais, visa mėsos gamyba šalyje padidėjo 4 proc., tačiau išliko mažesnė už vidutinę per pastarąjį dešimtmetį. Pernai sumenko tik paukštienos gamyba – 5 procentais.
Mėsos ir jos produktų importą Estija praėjusiais metais padidino 19 procentų. Nors eksportas taip augo, skirtumas tarp eksporto ir importo rodiklių pastebimai padidėjo – importas beveik 1,5 karto pranoko eksportą.
Daugiausia importuota paukštienos, o pagrindinės tiekėjos buvo Suomija, Lietuva, Danija. Kiauliena buvo importuota daugiausia iš Vokietijos ir Lenkijos, jautiena – iš Lenkijos. Didžioji dalis avienos ir ožkienos įvežta iš Naujosios Zelandijos ir Ispanijos.
Prieš penkerius metus Estija vietine gamyba patenkino 90 proc. vidaus mėsos poreikio, tačiau vėliau gamyba krito, 2015-2016 metais smarkiai sumažėjus auginamų gyvulių ir naminių paukščių.
2018-aisiais vietine gamyba buvo patenkinta 95 proc. jautienos, 74 proc. kiaulienos, 75 proc. avienos ir ožkienos, 47 proc. paukštienos poreikio Estijoje.
BNS inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Škotai siekia atkurti linininkystę
2024-04-15 -
ES subsidijų keitimo schemos po „Brexito“ britų netenkina
2024-04-12 -
Pieno gamyba Estijoje didžiausia per 30 metų
2024-04-11
Skaitomiausios naujienos
-
Patvirtintos 2024 m. tiesioginių išmokų taisyklės
2024-03-21 -
Paaiškėjo ekosistemų išmokų dydžiai už neariminę žemdirbystę, šlapynių tvarkymą
2024-03-29 -
Laisvą valstybinę žemę žemdirbiams siūloma nuomoti dar dvejus metus
2024-04-08
(0)