


Londonas. Jungtinės Karalystės daržovių augintojai trina rankas, mat dėl COVID–19 infekcijos uždarius kavines bei restoranus žmonės daugiau gamina namuose ir iš naujo atranda nacionalinę virtuvę, rašo portalas „Fresh Plaza“.
Britų mažmenininkai praneša, jog svogūnų pardavimai per metus padidėjo 25 proc., o 2020 m. pavasarį karantino metu buvo išaugę net 70 proc.
Didžiosios Britanijos svogūnų gamintojų asociacijos pirmininkas Tim'as Elcome'as (Timas Elkomas) teigė, kad daugybė žmonių neišvengiamai gamina namuose ir svogūnas jų virtuvėse tampa vis populiaresnis. Tad gali prireikti daugiau importuoti šių daržovių pavasarį ir vasaros pradžioje: paklausa išaugo, o atsargos šiemet yra mažesnės nei įprastai tokiu metu.
Kopūstų augintojai taip pat stebi panašią tendenciją – pastaruoju metu parduodama daugiau visų rūšių daržovių, nes vartotojai ieško naujų produktų.
Kopūstų augintojų asociacijos pirmininko Richard'o Mowbray (Ričardo Moubrėjaus) teigimu, karantinas tapo puikia proga iš naujo atrasti sezoninių naminių produktų naudą. Jis pabrėžė, kad tiekimas gali kiek trikti - dėl šalto oro per Kalėdas nukentėjo derliaus atsargos ir kai kurių kopūstų rūšių atsargos baigsis anksčiau nei įprastai.
Didesniu vartotojų susidomėjimu šviežiomis daržovėmis džiaugiasi ir Porų augintojų asociacijos pirmininkas Stewart'as Aspinall'as (Stiuartas Espinalas). Anot jo, žmonėms daugiau laiko leidžiant namuose ir gaminant, reikia daugiau ir porų. Buvo tokių, kurie šią daržovę išbandė pirmą kartą ir susižavėjo jos skoniu bei universalumu.
Tad ir porų atsargos greičiausiai baigsis jau balandį, o mažmenininkai turės ieškoti importuotų produktų rinkos spragoms užkamšyti. Tendencijos rodo, kad iki naujo derliaus teks importuotis ir morkų.
Britanijos augintojų asociacijos generalinis direktorius Jack'as Ward'as (Džekas Vordas) teigė, jog daržovių paklausos augimas džiugina, ypač žinant, kad paprastai žmonės jų suvartoja per mažai. Nors dalį dabartinės sėkmės lemia karantino apribojimai, panašu, kad visuomenė vis labiau domisi sveika mityba ir sezoniniais produktais. Juolab, kad Jungtinėje Karalystėje vis dar gaji tradicija gaminti iš sezoninių daržovių ištisus metus.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
„Batus ant žemės!“ Kas kalbėta Pasaulio biostimuliatorių kongrese
2023-12-06 -
Ukrainos laukuose: kova už derlių, laisvę ir gyvybę
2023-12-05 -
Lenkai suskaičiavo, kiek nekontroliuojamai įvežta ukrainietiškų grūdų
2023-11-30
Skaitomiausios naujienos
-
Išmokų avansai: sąskaitos pildosi, tačiau ne tiek, kiek tikėtasi?
2023-11-08 -
Nustatomos specialiosios žemės naudojimo sąlygos glumina savininkus
2023-11-22 -
Vienų reikalaujama pievas atstatyti, kiti negali jų deklaruoti
2023-11-28
(0)