


Paryžius. Prancūzijos aludarių asociacija paskelbė, kad dėl koronaviruso pandemijos uždarytų aludžių, barų ir restoranų teks sunaikinti apie 10 mln. litrų alaus, kurio tinkamumo vartoti laikotarpis baigiasi.
„Staigus aludžių, barų ir restoranų uždarymas, turistinės veiklos sustabdymas ir visų festivalių bei kitų viešųjų renginių atšaukimas lėmė, kad daugiau kaip 10 mln. litrų alaus taip ir nesurado vartotojų“, – asociacijos pranešimą cituoja Prancūzijos žiniasklaida.
„Šio alaus utilizavimas kainuos nemažus pinigus“, – pažymima pranešime.
Daugiau kaip dviejų trečdalių Prancūzijos alaus daryklų pajamos nuo kovo vidurio krito mažiausiai perpus, teigia šalies žiniasklaida.
Dėl COVID-19 pandemijos įvestos karantino priemonės Prancūzijoje bus pradėtos pamažu švelninti nuo ateinančio pirmadienio, tačiau barai, kavinės, aludės ir restoranai šalyje liks uždaryti turbūt mažiausiai iki šio mėnesio pabaigos.
„Interfax“-BNSinf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Trumposios maisto tiekimo grandinės galėtų mažinti maisto švaistymą
2025-03-25 -
Kai kuriems maisto produktams siūlo taikyti 5 proc. PVM
2025-03-24 -
Kas pamaitins turistus kaime?
2025-03-17
Skaitomiausios naujienos
-
Siūlo drausti derlingoje žemėje statyti saulės elektrines
2025-03-19 -
Saulės elektrinės nukenčia vis dažniau
2025-04-01 -
Gazolio naudojimas ūkyje: nusižengimų beveik nerasta
2025-03-31
(0)