Basf 22 09 27 + Dimedium 22 09 01 Dimedium 22 09 01 + Adama 22 09 05
Maistas
Kaulus vištienos farše išduos tik pakuotė
Asociatyvi manoūkis.lt nuotr.

Helsinkis. Suomių startuolis „SuperGround“ rado būdą, kaip įmaišyti viščiukų kaulų į vištienos produktus be jokių pėdsakų, rašo „Wired“. Tačiau ar pirkėjai tai valgys?

Taikant naują technologiją, augaliniai baltymai sumaišomi su viščiukų kaulais, ant kurių dar yra šiek tiek mėsos. Gautas mišinys trumpai palaikomas aukštoje temperatūroje ir apdorojamas ekstruderiu. Gauta kaulų, daržovių ir vištienos masė sumaišoma su vištienos faršu.

Startuolio vadovo Thomasʼo Koskinenʼo (Tomo Koskineno) teigimu, į kepsnelius ar kitus vištienos gaminius galima įmaišyti nuo 5 iki 30 proc. masės su kaulais.

Bioversija 22 08 31

Tai gali nesukelti apetito, tačiau T. Koskinenʼas pažymi, kad vištienos kaulai – pagrindinė sultinio dalis. Šiemet kompanija savo vištienos kebabus pristatė didžiausioje maisto pramonės parodoje Frankfurte, kur jie sulaukė gerų atsiliepimų iš ragautojų. „Jiems sunku patikėti, kad mėsoje yra kaulų“, – sakė startuolio vadovas.

Europos Sąjungoje vištų kaulai dažnai eksportuojami augintinių arba gyvulių ėdalui gamini. Praėjusių metų rudenį ES sušvelnino apribojimus, susijusius su vištienos subproduktais – kaulus leido naudoti gaminant kiaulių ėdalą.

Taigi T. Koskinenʼas turės įtikinti mėsos gamintojus, kad naudoti kaulus gaminant žmonių maistą yra pelningiau. Rinka tam palanki: palyginti su praėjusiais metais, vištiena pabrango trečdaliu (iš dalies dėl Rusijos karo prieš Ukrainą).

Šaltinis: MŪ inf.
Gudinas - mobilioji apacia 21.03.14

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Norėdami parašyti savo nuomonę – prisijunkite.

Taip pat šia tema skaitykite
Skaitomiausios naujienos
Verslo informacija
Apklausa
Kas turėtų sudaryti planuojamo steigti Melioracijos fondo lėšas?
Visos apklausos