


Kaunas. Praėjusiais metais grūdų ir jų produktų vienas lietuvis suvartojo 121 kg – 7,1 proc. daugiau nei 2021-aisiais ir 17,5 proc. daugiau nei 2020 m., rodo Oficialiosios statistikos portalas.
2022-aisiais vienas gyventojas suvartojo vidutiniškai 89 kg kviečių (7,2 proc. daugiau nei 2021 m. ir 30,9 proc. daugiau nei 2020-aisiais) ir 16 kg rugių (14,3 proc. daugiau nei 2021 m. ir ir 23,1 proc. daugiau nei 2020-aisiais).
Palyginti su 2021 m., pernai statistinis lietuvis per metus suvartojo 2 kg daugiau daržovių (106 kg), 3 kg daugiau bulvių (81 kg), 3 kg daugiau vaisių ir uogų (109 kg).
Mėsos ir jos produktų vartojimas pernai taip pat augo – siekė 106 kg (be subproduktų – 100 kg) vienam gyventojui, kas yra 5 proc. daugiau nei 2021 m. ir 2 proc. daugiau nei 2020-aisiais.
Palyginti su 2021 m., pernai statistinis lietuvis suvalgė 2 kg daugiau jautienos ir veršienos (6 kg), 5 kg mažiau kiaulienos (54 kg), 9 kg daugiau paukštienos (40 kg). O štai kiaušinių vienas lietuvis pernai suvalgė net 10 vnt. daugiau nei 2021-aisiais – 252.
Pieno ir jo produktų vartojimas pernai, palyginti su 2021 m., sumenko 4 proc. ir siekė 337 kg vienam gyventojui.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Ūkininkų labdara leidžia išsaugoti vis daugiau maisto
2023-09-29 -
Populiarėja kultūrinės bruknės
2023-09-29 -
Naujas skonio ingredientas verčia suklusti
2023-08-16
Skaitomiausios naujienos
-
Paskelbti didžiausi Lietuvos žemvaldžiai
2023-09-18 -
Kai kur saugomų teritorijų žemėlapiai jau patvirtinti
2023-09-22 -
Galvijų supirkimo kainą mažina net vadybininko atvykimas į ūkį
2023-09-14
(0)