Vilnius. Birželį maisto produktų prekyvietėse atlikus per tūkstantį patikrinimų, nustatyta beveik 500 pažeidimų, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Inspektorių teigimu, prekeiviai dažniausiai nenurodo ar klaidingai nurodo produktų kilmės šalį ir rūšį, nepateikia dokumentų, įrodančių, kur produktai įsigyti.
„Pažeidimų skaičius vis dar nėra mažas, tačiau, palyginti su pernai, šiemet pažeidimų užfiksuota 3 procentais mažiau. Pastebime, kad vis daugiau maisto gamintojų ir prekybininkų stengiasi atidžiau laikytis saugos ir higienos reikalavimų“ – pranešime sakė VMVT vyriausioji specialistė Miglė Navašinskaitė.
Be to, maisto produktų ir patiekalų gamintojai nepakankamai rūpinasi inventoriaus švara, darbuotojų asmens higiena, produktų laikymo sąlygomis.
Po patikrinimus iš 46 prekybininkų buvo konfiskuota beveik tona nesaugios mėsos ir jos pusgaminių, vaisių, pieno ir jo produktų, daržovių, kulinarijos, raugintų, duonos gaminių, žuvies ir jos produktų.
7 įmonėms pritaikytos griežtesnės, veiklos apribojimo sankcijos, daugiausiai dėl reikalingų leidimų vykdomai veiklai neturėjimo.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Kaip populiarinti ir brangiau parduoti tradicinius lietuviškus produktus
2024-11-08 -
„Lašiša“ ar „tunas“ iš grybienos – austrai pradėjo spausdinti maistą
2024-10-09 -
Lietuviška jautiena įvertinta tarptautiniame konkurse
2024-10-04
Skaitomiausios naujienos
-
Kyla grūdų supirkimo kainos
2024-10-18 -
Skelbiami nauji pelkių ir natūralių pievų žemėlapiai
2024-11-08 -
Lenkiškų traktorių gamyklą įsigijo ukrainiečių valdomas verslas
2024-10-28
(0)