Basf 2024 04 19 / 2024 04 24 A1 Basf 2024 04 19 / 2024 04 24 m1
Gyvenimas toks...
In memoriam Algimantui Narcizui Freimanui (1943–2011)

In memoriam Algimantui Narcizui Freimanui (1943-2011)

„Mano ūkio" redakciją, žemės ūkio žurnalistų ir fotomenininkų bendruomenes sukrėtė  didelė netektis - balandžio 29-ąją po staigios, netikėtos ligos mus paliko ilgametis žurnalo „Mano ūkis" redakcijos fotografas Algimantas Narcizas Freimanas.

Didžiąją savo gyvenimo dalį kolega Narcizas skyrė kinui ir fotografijai. Dar 6-9 dešimtmetyje dirbdamas Lietuvos žemės ūkio inžinerijos institute, Raudondvaryje, jis nuoširdžiai įsitraukė į lietuviškojo mėgėjiško kino meno kūrėjų gretas, vėliau atsidėjo žurnalistinei fotografijai, dirbo ir bendradarbiavo žemės ūkio leidiniuose, kultūrinėje spaudoje. „Mano ūkis" redakcijoje Narcizas Freimanas dirbo nuo žurnalo leidybos pradžios.

Nuolat siekdamas aukšto savo darbo profesionalumo ir kūrybinių inovacijų, kolega Narcizas visada gebėjo parodyti retą pagarbą Žmogui, skirdamas jam didžiausią dėmesį, o pats, kaip Meistras, išlikdavo nepastebimas. Jo profesionaliu žvilgsniu užfiksuoti vaizdai leido išvysti mus supančio gyvenimo autentiką, o tūkstančiai Narcizo Freimano nuotraukų gula į unikalų Lietuvos kaimo metraštį.

Spinduliuojanti Narcizo inteligencija ir erudicija, paprastas nuoširdumas, kolegiškumas, mokėjimas išklausyti, pradžiuginti, pralinksminti visada traukė kolegas ir bičiulius įdomioms diskusijoms ir bendrystei. Narcizo Freimano atminimas ilgam išliks jį pažinojusiųjų širdyse.

Nuoširdžią užuojautą dėl netekties reiškiame jo žmonai Olitai Dautartaitei, motinai, seseriai, broliui, vaikams ir artimiesiems.

Bioversija 2024 04 15 m7

Velionis amžinojo poilsio atgulė senosiose Raudondvario (Kauno r.) kapinėse.

„Mano ūkio" redakcija

    Gudinas -  23 06 14 + MU 2024

    (0)

    Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

    Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

    Norėdami parašyti savo nuomonę – prisijunkite.

    Apklausa
    Ko tikitės iš šiųmečio pasėlių deklaravimo?
    Visos apklausos