23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2010/05
Ką pasėsi... 2010“ – technikos pažangos veidrodis
  • Mano ūkis
  • Mano ūkis

Lietuvos žemės ūkio universitete vykusi paroda „Ką pasėsi...2010“ surengta jau penkioliktąjį pavasarį.

Pasak LŽŪU Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko Parodų centro vadovės Birutės Steikūnienės, parodos ekspozicijoms, smulkiesiems eksponentams bei maitinimo ir rekreacijos reikmėms naudojamas bendras plotas šiemet sudarė per 20 ha. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 230 firmų ir apie 400 smulkiųjų gamintojų bei pardavėjų (kaimo verslų ir amatų atstovų, ūkininkų, kurie pateikė pačių išaugintus ir pagamintus maisto produktus).

Šiųmetėje „Ką pasėsi…“ ypač gausi ir įvairi buvo žemės ūkio technikos ekspozicija, užimanti apie 80 proc. viso parodos ploto. Jai suformuoti praeitų metų rudenį įrengta dar viena 4 500 m2 asfaltuota aikštė. Naujausias technologijas pristatė fermų įrangą ir produktus gyvulininkystei siūlančios įmonės. Gausios vandentvarkos ir šilumos ūkio įrangos, trąšų ir augalų apsaugos priemonių, daržininkystės, sodininkystės ir gėlininkystės ekspozicijos.

Parodos dalyviai kasmet vis kūrybingesni, randa kuo nustebinti lankytojus. Šiemet vienos technika prekiaujančios įmonės ekspozicija stebino savo verte – joje buvo demonstruojama technikos už 6,7 mln. litų.

LŽŪU Mokslo ir technologijų parko direktoriaus Virginijaus Venskutonio teigimu, parodą aplankė per 90 tūkst. žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių.