Londonas. Antrojo pasaulinio karo laikų slėptuvė – puiki vieta ūkininkauti. Dviejų britų verslininkų veikla keičia visuomenės požiūrį į tai, kur ir kaip įmanoma verstis žemės ūkiu, praneša „Euronews“.
Tunelių ir kambarių komplekse, 30 metrų po žeme, jie augina prieskonines žoleles, salotas ir kitus žalumynus, kurie vėliau keliauja į geriausius Londono restoranus.
Ričardas Balardas (Richard Ballard) ir jo verslo partneris Stivenas Dringas (Steven Dring) požeminį ūkį įrengė pagal tvaraus ūkininkavimo principus. Salotos ir kiti žalumynai čia auginami hidroponiniu būdu po specialiomis LED lempomis.
Ūkis įrengtas karo laikų slėptuvėje, kuri skirta slėpytis nuo priešo lėktuvų antskrydžių. 1940-aisiais čia slėpėsi apie 8000 gyventojų, tačiau netrukus po to slėptuvė buvo apleista. Tokią ją ir rado verslininkai, kurie sutelktinio finansavimo kampanijos būdu surinko daugiau kaip 1 mln. eurų ir prikėlė slėptuvę naujam gyvenimui.
NBC žurnalistas Nikolajus Mileris (Nikolai Miller) nusileido į požeminį ūkį trumpai ekskursijai. Galite peržiūrėti reportažą anglų kalba.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Vokietijoje iš prekybos dingsta rudi kiaušiniai
2024-05-03 -
Dėl ypač drėgnos žiemos britams gali pritrūkti grūdų
2024-05-02 -
Lenkijos ūkininkai nutraukė blokadas prie visų sienos su Ukraina perėjų
2024-04-29
Skaitomiausios naujienos
-
Padidinta parama smulkiems ūkiams
2024-04-18 -
NMA pradeda rizikingų projektų patikras vietoje
2024-04-17 -
Ūkininkas nelegaliai gamino ir pardavinėjo pašarus
2024-05-02
Verslo informacija
-
Investuok į pasėlius atsakingai
2024-04-30 -
Plūgui pakeisti – lenkų ūkininko sukonstruota juostinė sėjamoji
2024-04-23 -
Į vasarojų ūkininkai nenori investuoti
2024-04-18
(0)