23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2019/03
Žemės dirbimas ir diskinės padargų darbinės dalys
  • Prof. dr. Egidijus ŠARAUSKIS VDU Žemės ūkio akademija
  • Mano ūkis

Besikeičianti diskų ir lėkščių forma bei jų tvirtinimo konstrukcija suteikia žemės dirbimo mašinoms vis didesnį universalumą. Diskines ir lėkštines darbines dalis kombinuojant su įvairios formos noragėliais bei akėčių, volų ir lygintuvų darbinėmis dalimis gali būti puikiai sprendžiami ūkininkavimo iššūkiai, kaip greitai ir su nedidelėmis sąnaudomis nuskusti ražieną, įdirbti dirvą skirtingais gyliais, įterpti bei sumaišyti augalines liekanas dirvoje, paruošti sėklų guoliavietę ir kartu užtikrinti gerą žemės dirbimo technologinio proceso kokybę. Vertikalus žemės dirbimas ir sėja į neartas dirvas taip pat neįsivaizduojami be diskinių darbinių dalių.

Diskinių mašinų gama nuolat plečiama. Beveik kiekviena įmonė, gaminanti žemės dirbimo techniką, savo mašinų asortimente turi atskirų diskinių arba kombinuotų mašinų, kurių konstrukcijoje yra diskinių darbinių dalių.

Lėkštinės akėčios

Akėčios skuta ražieną, supjausto velėną, verčia dirvą, ją maišo ir trupina. Lėkščiuojant dirva dirbama 5–12 cm gyliu. Kai kurios dirvos gali būti lėkščiuojamos ir giliau, iki 15 cm. Lėkštinių akėčių pagrindinė darbinė dalis yra išgaubtas plieninis diskas – lėkštė, kurios skersmuo svyruoja nuo 38 iki 80 cm. Pavyzdžiui, „Amazone“ (Catros), „Lemken“ (Heliodor), „Köckerling“ (Rebell) ir „Laumetris“ (DSL) gamina diskinius padargus su 51 cm, „Horsch“ (Joker CT) – 52 cm, „Kverneland“ (Qualidisc) – 52 arba 57,3 cm, „Horsch“ (Joker HD) – 62 cm skersmens lėkštėmis. „Väderstad“ skirtingoms diskinėms mašinoms naudoja nuo 45 iki 61 cm skersmens lėkštes.

Anksčiau gamintų ir daugumos dabar gaminamų lėkštinių akėčių lėkštės montuojamos ant ašies, paliekant tarpus tarp lėkščių. Tokia konstrukcija, kai lėkštės montuojamos ant ašies, sudaro sekciją. Lėkštinės akėčios dažniausiai gaminamos vienaeilės ir dvieilės. Lėkštės būna lygiais ir išpjaustytais ašmenimis. Tiek diskų, tiek ir lėkščių išpjovų skaičius ir dydis gali būti labai įvairus.

Išpjaustytos lėkštės geriau purena ir supjausto velėną negu lygios, todėl jos naudojamos sunkioms dirvoms dirbti. Lėkštinių akėčių dirbimo gylis ir purenimo intensyvumas gali būti reguliuojamas, keičiant atakos kampą arba apkraunant jas papildomu svoriu. Atakos kampas keičiamas, perstatant sekcijos galą rėmo atžvilgiu. Lėkščių atakos kampas dažniausiai būna nuo 10 iki 25°. Pavyzdžiui, Horsch Joker lėkščių atakos kampas 17°, Väderstad Carrier – 16°, Väderstad CrossCutter Disc – 14°, Lemken Heliodor – nuo 10,5° iki 16,5°, Amazone Catros pirmos eilės lėkščių atakos kampas 17°, o antros eilės – 14°.

Kad lėkštės nesikimštų augalinėmis liekanomis ir per daug neapliptų drėgnesne dirva, tarpuose tarp lėkščių būna montuojami valikliai, kurie dirbant apsaugo lėkštes nuo anksčiau paminėtų problemų. Lėkštinės akėčios klasifikuojamos į lengvąsias ir sunkiąsias. Lengvųjų akėčių lėkštės dažniausiai būna lygios, vienai jų tenka iki 35 kg visos mašinos masės. Sunkiųjų akėčių lėkštės dažniausiai būna išpjaustytais ašmenimis ir vienai lėkštei tenka daugiau negu 45 kg mašinos masės. Didesnė masė reikalinga tam, kad būtų galima sunkesnėse dirvose pasiekti pageidaujamą darbinį gylį.

Kiekviena lėkštė su atskira pakaba

Kita dalis gamintojų lėkštes montuoja ne ant ašies, bet kiekvieną lėkštę tvirtina atskirai prie rėmo. Tokių akėčių lėkštės, nepriklausomai viena nuo kitos, gali geriau kopijuoti dirvos paviršių, o sutikus kliūtį pasikelti ir sugrįžti į darbinę padėtį, nedarant įtakos greta dirbančioms lėkštėms. Tokios konstrukcijos lėkštinės akėčios taip pat gali būti gaminamos vienaeilės, dvieilės arba daugiaeilės. Lėkščių apsaugai nuo akmenų naudojamos įvairios tvirtinimo prie rėmo konstrukcijos. Pavyzdžiui, Amazone Catros, Kverneland Qualidisc, Väderstad Carrier ir CrossCutter Disc mašinose taikomos gumotų elementų pakabos kiekvienai lėkštei. Esant kontaktui su nenumatyta kliūtimi, gumoti elementai sugeria apkrovą.

Horsch Joker taip pat taikomos gumotų elementų pakabos, tačiau prie vieno laikiklio tvirtinamos dvi lėkštės. Köckerling Rebell ir Lemken Heliodor naudojami spyruokliniai 3D lėkščių laikikliai, kurie sutikus kliūtį leidžia lėkštei pakilti aukštyn, pasisukti arba pasislinkti į šoną.

Sekliam dirbimui – banguoti diskai

Kompanija „Väderstad“, siekdama didesnio našumo ir efektyvumo dirbant labai sekliai, sukūrė žemės dirbimo mašiną CrossCutter Disc, dirbančią tokiu pačiu principu, kaip dirba diskinės mašinos su įprastais banguotais diskais. Tačiau įprastų banguotų diskų darbinis profilio storis dažniausiai yra apie 5 cm, todėl jie dirvos paviršių įdirba siauromis juostomis. CrossCutter Disc banguotų diskų darbinis profilio storis yra daugiau kaip du kartus didesnis ir siekia 11,5 cm. Diskai montuojami su 14° atakos kampu, todėl įdirbamo dirvos paviršiaus plotis dar šiek tiek padidėja. Tai leidžia dirvą įdirbti ypač sekliai, 2–3 cm gyliu, kitokios konstrukcijos diskams tai labai sunkiai pasiekiama. Kiekvienas banguotas diskas prie rėmo tvirtinamas per atskirą gumomis amortizuojančią pakabą. Dvi eilės tokios konstrukcijos banguotų diskų gali sekliai įdirbti ištisai visą dirvos paviršių.

Didelis našumas

Diskinių žemės dirbimo mašinų, kaip ir kitų mašinų, darbo našumas labiausiai priklauso nuo darbinio pločio ir traktoriaus važiavimo greičio. Taip pat technologinės operacijos darbo našumui tam tikrą įtaką daro darbo pločio ir darbo laiko panaudojimo efektyvumas. Jeigu dirbama su stipriais persidengimais arba darbo procesas dažnai stabdomas dėl įvairių priežasčių, darbo našumas gerokai mažėja. Žemės ūkyje dažniausiai naudojamos 3–4 m darbinio pločio, rečiau 5–8 m, dar rečiau – didesnio negu 8 m pločio diskinės žemės dirbimo mašinos. Kiekvienas gamintojas siūlo plačią mašinų gamą ir kiekvienas turi bent po vieną išskirtinį modelį.

Vertinant darbo našumą, vienas iš išskirtinių diskinių mašinų modelių yra Lemken Heliodor Gigant, kuris yra 16 m darbinio pločio, turi 128 diskus, masė be volų – 10,7 t, mašinai traukti reikalingas 294–471 kW galios traktorius. Heliodor Gigant sudaro dvi 8 m sekcijos, kurių kiekviena susideda iš dviejų mažesnių po 4 m Heliodor 9 sekcijų. Kiekviena 8 m sekcija pritvirtinta prie dviejų Gigant sistemos laikiklių per trijų taškų jungtis. Savaiminio reguliavimo apatinės trauklės užtikrina, kad dvi 8 m sekcijos nepriklausomai viena nuo kitos prisitaikytų prie dirvos paviršiaus nelygumų. Transportinėje padėtyje ši mašina yra 3,5 m pločio ir 4 m aukščio.

Diskinės dalys kitose mašinose

Dėl didelės masės diskinės žemės dirbimo mašinos retai kombinuojamos su kitomis žemės ūkio mašinomis. Diskinės mašinos gali būti kombinuojamos su mineralinių trąšų arba smulkių sėklų (pvz., žolių) išbarstymo mašinomis, kai nėra būtinas ypač tikslus sėklų įterpimas. Tačiau priešingai negu mašinos, atskiros diskinės darbinės dalys yra labai populiarios ir kitose žemės dirbimo bei sėjos mašinose.

Siekiant geresnės darbo technologinio proceso kokybės, daugelyje kombinuotų priešsėjinio žemės dirbimo mašinų bent vieną eilę sudaro diskai arba lėkštės. Ypač plačiai diskinės darbinės dalys pritaikomos mašinose, kurios naudojamos neariminėse technologijose. Tokiais atvejais vieną arba dvi eiles sudaro diskinės dalys, už jų jau būna įvairios konstrukcijos kotiniai noragėliai, akėčvirbaliai, volai arba lygintuvai. Diskai pjausto, o lėkštės supjausto ir tam tikru lygiu sumaišo dirvos paviršių ir ant jo esančias augalines liekanas, o paskui einantys strėliniai, kaltiniai ir kiti panašios konstrukcijos noragėliai su kitomis už jų einančiomis dalimis užbaigia diskinių darbinių dalių pradėtą žemės dirbimo technologinį procesą.

Be diskinių darbinių dalių neįsivaizduojamos vertikalaus ir juostinio žemės dirbimo, sėjos į minimaliai įdirbtą dirvą bei tiesioginės sėjos mašinos.

Diskinių mašinų pagrindiniai privalumai

  • Diskinių žemės dirbimo mašinų panaudojimas labai platus – nuo ražienų skutimo iki priešsėjinio sėklų guoliavietės paruošimo dirvoje.
  • Tinka įvairios granuliometrinės sudėties dirvoms.
  • Pasiekiama gera dirvos įdirbimo kokybė tiek vidutinio sunkumo, tiek ir sunkiose dirvose.
  • Diskinės darbinės dalys nesikemša augalinėmis liekanomis, likusiomis po derliaus nuėmimo ant dirvos paviršiaus.
  • Didelis darbinis greitis ir darbo našumas.
  • Gana mažas jautrumas dirvų paviršiaus nelygumams ir akmenuotumui.
  • Nesudėtingas diskinių mašinų valdymas ir priežiūra.

Pagrindiniai diskinių žemės dirbimo mašinų trūkumai

  • Dėl pakankamai didelės mašinos masės sunku dirbti ypač sekliai.
  • Diskinės darbinės dalys dirvos paviršiuje palieka gana didelį banguotumą.
  • Nesant kitų papildomų darbinių dalių, diskinės mašinos ne visada pakankamai gerai sumaišo ir išlygina viršutinį dirvos sluoksnį.
  • Dirbant kietose dirvose arba norint įdirbti giliau reikalingas papildomas balastas.
  • Didelė mašinos masė mažina galimybes diskines žemės dirbimo mašinas gaminti pakabinamas, kartu kombinuojant su kitomis žemės dirbimo ir tiksliosios sėjos mašinomis.